Dagstur til Gibraltar

Gibraltar er en britisk kronkoloni nær sørspissen av Spania, på en halvøy mellom Gibraltarbukta og Middelhavet med en befolkning på 29 258 innbyggere. Gibraltar ble overdratt fra Spania til Storbritannia i 1713, og har vært britisk kronkoloni siden 1830. Innbyggerne har ved to anledninger stemt for å forbli under britisk styre til tross for sterkt press fra Spania. 

Å komme fra Spania til Gibraltar er som å gå 30 år tilbake i tid, Gibraltar er en engelsk småby hvor de fortsatt bruker engelske pund, de serverer pints, du ser de erkebritiske røde telefonboksene og politimenn med bobby-hatter, og det snakkes selvsagt engelsk. Noe som var utrolig rart for oss å høre etter 2 mnd i en Spansk by hvor det BARE snakkes spansk! «Det er såå rart å forstå hva andre sier» gjentok vi.

Gibraltar er bare 2 timers biltur unna Jerez. For å komme inn i Gibraltar måtte vi vise pass (veldig snedig haha). Vi kjørte inn til gondolheisen hvor vi skulle ta gondolen opp til toppen, men bestemte oss heller å sitte på i en mini buss og bli guidet rundt hele veien opp hvor den stoppet på flere utsiktspunker, en gruve med en konserthall og enda en gruve som tilhørte militæret for flere hundre år siden. Vi så utrolig mange aper også! Det var selvfølgelig høydepunktet. 

2 kommentarer om “Dagstur til Gibraltar

  1. Hvordan har du råd til alle disse reisene? Jeg har utrolig lyst til å dra rundt og lære og jobbe som frivillig, men det er dyrt! Har du noen tips?

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s