10 tips til deg som skal reise alene

1. Ikke fortell andre at du reiser alene

Vær varsom om hvem du forteller til at du reiser alene. Det er lett at dette sprer seg og du opplever ting du ikke vil oppleve på tur. Ikke fortell taxi sjåføren/uber sjåføren eller han hyggelige fyren på café/flyet at du er alene. Jeg pleier alltid å si at jeg skal treffe noen dit jeg skal.

2. Lås sekkene dine

Ha alltid med lås til både koffert, vesker og sekker du skal etterlate på hotell/hostellet. Man kan aldri stole på de man deler rom med.

3. Ikke bruk hengende vesker

Når du er alene er det mye lettere for andre å stjele fra deg. Alltid ha en veske som du har tett inntil deg foran deg. Ikke en veske som henger bak deg, denne er det utrolig lett å stjele fra eller klippe av. Evnt ha verdisakene dine på en tryggere plass. Man er veldig fortapt om man mister noe verdifullt på reiser alene.

4. Ekstra bankkort og mobiltelefon

Det kan være veldig greit å ha med en ekstra telefon og bankkort som ligger på en annen plass en det andre i tilfelle noe skulle skje med de du bruker. Jeg har alltid med meg en gammel nokia telefon som jeg har et tvillingabonoment på, i tilfelle mobilen min skulle streike eller bli stjelt. Et mastercard er også veldig greit å ha med seg på tur. Det er ofte man opplever at vanlig norsk visakort ikke funker i utlandet, og da er det greit å ha med et annet i tillegg. Og i tilfelle noe skulle skje med visa kortet.

5. Ikke ta imot drikke fra fremmede

Dette har vell de fleste jenter hørt et par antall ganger igjennom livet sitt. Og jeg vet – det er veldig fristende! Men når man er på tur alene, så er man så utrolig sårbare. Vær veldig forsiktig med den raske turen på toalettet imens alle tingene dine + maten og drikken din ligger igjen. Det skal så utrolig lite til, og man vet aldri!

6. Ha verdisakene dine rundt deg på nattestid

Jeg sover alltid (somregel) på hostell når jeg reiser alene. Altså der man deler rom med opp til 10 stk. Derfor er det viktig å ta godt vare på verdisakene sine. Gjemm de under puta, inni puta eller ha seken din med verdisakene dine vedsiden av deg. Så er du på den trygge siden og kan sove godt uten å bekymre deg.

7. Ikke ta den billige snarveien

Ikke alt som er billig er like bra. Betal heller litt ekstra for å kom deg til en annen plass, på en trygg måte. Ikke ta imot fristende tilbud fra andre som er så mye billigere enn de andre. Dette blir somregel dyrt og du ender opp i en knipe. Selvom de ser bra ut, eller er superhyggelige – så kan de lure deg.

8. Unngå å gå mye alene på kveldstid

Det er når det begynner og bli mørkt det begynner å bli utygt. Folk er fulle og hensynsløse. Jeg går alltid tilbake til hostellet før det blir mørkt, og lader heller opp til neste dag. Unngår å dra ut på byen også. Få heller med deg noen om du skal ut å drikke, eller ut på kvelden.

9. Les anmeldelsene til hostellet/hotellet

Ofte er det andre som har bodd på det hostellet/hotellet du finner alene som jente. De fleste legger igjen en anmeldelse om hvordan det er å bo der som alenereisende. Les deg opp på området, beliggenheten og hvordan de som jobber der behandler deg.

10. Ikke vær redd!

Mange spør meg når jeg reiser alene «er du ikke redd?? hva om noe skjer??». Nei, jeg er ikke redd. Jeg tar forhåndsreglene, og vet at jeg aldri er alene. Ja – du må være en selvstendig person skal du reise alene. Du KAN komme borti uforventede ekle ting du helst skulle unngått. Det er derfor man alltid skal tenke over forhåndsreglene før man reiser. Utfordre deg selv! Jeg er sikker på at alle har godt av å reise litt alene. Ikke nødvendigvis til en storby. Start i det smått, se om det er noe for deg. Book et fly da vell ❤️

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s